Webinaari 4.12: Miltä näyttää kansallinen 3D? Tutustu KMTK:n 3D-visualisointiin

28.11.2018

Tule webinaariin tiistaina 4.12. klo 10.30 kuulemaan lisää Kansallisen maastotietokannan 3D-visualisoinnin projektista.

Kansallisen maastotietokannan (KMTK) 3D-visualisoinnin projektissa lähdettiin ensimmäistä kertaa kokeilemaan, kuinka Maanmittauslaitoksen ja Kansallisen maastotietokannan 3D-aineistoja voitaisiin visualisoida karttapalvelussa.

Maanmittauslaitoksella on kerätty laserkeilausaineistoa jo vuodesta 2008 lähtien, mutta sen visualisointiin ei ole ollut välineitä. KMTK-ohjelman muiden projektien kautta kertyy lisää 3D-aineistoa muun muassa rakennuksista. Projektin tavoitteena oli pilotoida näiden aineistojen esittämistä Paikkatietoikkunassa. 

Tässä webinaarissa tutustumme projektin tähän astisiin tuotoksiin. Näemme, miltä näyttää Paikkatietoikkunan demoympäristöön luotu 3D-näkymä, jonne on visualisoitu rakennuksia, maastomalli ja pistepilviä muutamilta alueilta. Webinaarin vetää projektipäällikkö Hanna Visuri, Maanmittauslaitos.

Webinaari pidetään tiistaina 4.12. klo 10.30–11. Osallistu webinaariin Skype/Lync-yhteyden avulla. Webinaariin ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Mukaan pääsee klikkaamalla linkkiä, joka avataan tapahtumakalenteriin webinaaria edeltävänä päivänä.

Linkin löydät myös Paikkatietoalusta-hankkeen Twitteristä ja Facebookista

Webinaarin asiaosuus myös tallennetaan ja julkaistaan YouTubessa. Jos et siis pääse paikalle, voit tutustua tallenteisiin jälkikäteen. Keskustelua ei tallenneta.