Suomalainen 3D kiinnosti WDBE-yleisöä

26.9.2019

WDBE-tapahtumaa vietettiin 24.–25.9. Helsingissä. Paikkatietoalusta ja KMTK olivat mukana ohjelmassa kertomassa, miten siirtyminen 3D-paikkatietomaailmaan käytännössä meillä edistyy.

Esimerkkivisualisointi 3D-rakennusaineistosta. Kuvassa näkymä Eläintarhanlahdelta Kallioon.

WDBE (World Summit on Digital Built Environment) -tapahtuma keräsi suuren joukon rakennetun ympäristön digitalisaatiosta kiinnostuneita ammattilaisia ja puhujia ympäri maailman.

KMTK:n 3D-projektien vetäjä, johtava asiantuntija Joonas Jokela esitteli kansainväliselle messuyleisölle, miten olemme Suomessa lähdössä tuottamaan kansallista 3D-rakennustietoa. Jokelan esitys ja Suomen kansallinen 3D-edistys kiinnosti yleisöä. Esityksen jälkeinen kysymystulva oli runsas, ja etenkin käsitemallityöstä haluttiin kuulla lisää. 

Muutenkin tapahtumassa tunnelma oli vilkas ja puheenvuoroja kuultiin sekä paikkatiedon että rakennetun ympäristön näkökulmista. 

– GIS- ja BIM-maailmojen yhteensovittamisesta on jonkin verran ollut täälläkin puhetta, se on selvästi aihe, joka on nousemassa enemmän pinnalle. Molemmissa piireissä on ehkä herätty siihen, että oman laatikon ulkopuolella on myös elämää ja jotenkin näitä laatikoita pitäisi nyt ravistaa, että saataisiin enemmän vuoropuhelua aikaiseksi, Jokela summaa. 

Joonas Jokelan esityksen tiivistelmä on julkaistu englanniksi WDBE 2019-tapahtuman sivuilla: Building a national 3D-building data repository Esitysmateriaalit voit ladata tästä: National 3D Building Data Repository (PDF)