Rakennukset ja rakenteet -teeman kohteiden muodostamisohjeisiin tarvitaan kommentteja

20.9.2017

Rakennukset ja rakenteet -teeman kohteiden muodostamisohjeiden luonnos on valmistunut, ja siihen tarvitaan nyt kommentteja. Muodostamisohjeet on tarkoitettu KMTK-aineiston tuottajille, laadunvalvojille ja käyttäjille.

Uusi luonnos sisältää ensimmäistä kertaa geometrioiden muodostamisohjeet 2,5D-tasolla.

Rakennukset ja rakenteet -teeman työstäminen on aloitettu tammikuussa 2017. Iteratiivisessa prosessissa tuotetaan muodostamisohjeet, jotka palvelevat mahdollisimman hyvin kaikkien osapuolten tarpeita.

Prosessin edellisissä vaiheissa keskityttiin kohdeluokkien muodostamiseen, osittamiseen, ominaisuustietoihin ja valintakriteereihin. Työtä toteuttaa Maanmittauslaitos yhdessä kuntien ja muiden kumppaneiden kanssa.

– On erittäin tärkeää, että saamme mahdollisimman paljon kriittisiä mutta rakentavia kommentteja. Niiden avulla muodostamisohjeista voidaan tehdä kaikkien tarpeita palveleva, kertoo Pekka Luokkala, Rakennukset ja rakenteet -teeman vetäjä.

Luonnoksesta saatujen kommenttien perusteella kehitetään tarvittaessa uusi luonnos, joka asetetaan vielä kertaalleen kommentoitavaksi.

Lataa dokumentti

Lähetä kommenttisi sähköpostitse työryhmän vetäjä Pekka Luokkalalle (etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi) 13.10. perjantaihin mennessä.