Paikkatietomarkkinoilla keskityttiin 3D:hen

9.11.2017

Kansallinen maastotietokanta -ohjelma oli mukana Paikkatietomarkkinoilla 7.11. Osastolla oli vilkasta koko markkinapäivän. Erityisesti kävijät pitivät virtuaalitodellisuuden kokeilusta. 

Kävijät pääsivät kokeilemaan virtuaalilasien kanssa, miten 3D-mallinnusta voi hyödyntää esimerkiksi rakennusten sijoittamisessa kaupunkikuvaan. Osastolla pääsi sijoittamaan jopa Eiffelin tornin Tampereelle.

Ihminen kokeilemassa virtuaalilaseja KMTK-ohjelman osastolla.
Virtuaalilasit olivat kovassa käytössä Paikkatietomarkkinoilla. Kuva: Julia Hautojärvi

– Tarkoituksenamme oli konkretisoida kävijöille, mitä mahdollisuuksia 3D-mallinnus antaa, kertoo johtava asiantuntija Heli Laaksonen.

Osastolla oli esillä myös Paikkatietoalusta-hankkeen esittelyvideo ja osaston työntekijöiltä kyseltiinkin KMTK-ohjelman lisäksi Paikkatietoalustasta.

Kansallinen maastotietokanta -ohjelman osasto Paikkatietomarkkinoilla.
Kansallinen maastotietokanta -ohjelman osastolla riitti kävijöitä. Kuva: Julia Hautojärvi

 

Osoitetietojärjestelmä-osahanke myös ständillä

KMTK-ohjelman kanssa ständillä oli Osoitetietojärjestelmä-osahanke. Osahanke keräsi ideoita, miten sisäänkäyntien osoitetietoja voitaisiin kerätä. Ideat laitettiin post-it-lapuilla osastolla olevaan oveen. 

– Monet kävijät pitivät osastolla olevaa ovea mielenkiintoisena ja saimme monta erilaista ideaa, kertoo Osoitetietojärjestelmä-osahankkeen vetäjä Paula Ahonen-Rainio

3D Ideahaasteessa nuorta energiaa

KMTK-ohjelma järjesti yhteistyössä alan oppilaitosten, Esri Finlandin ja Vantaan kaupungin kanssa 3D Ideahaasteen. Haasteessa osallistujat pääsivät innovoimaan, miten kolmiulotteisia kaupunkimalleja voi hyödyntää liikkumisessa tai ihmisten elämänlaadun parantamisessa. 

3D Ideahaasteen voitti Metropolia ammattikorkeakoulun ja Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijoiden yhteinen joukkue.